Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Testalkattípusok és edzésük - Az endomorf típus

2009.09.16. 10:00 :: Fitness Blog

Megosztás
 
Az endomorf típusú ember könnyen hízik, sajnos nem minden esetben az izomtömege nő. Lassú anyagcseréje miatt figyelni kell, hogy ne hízzon el. Izomzata inkább puha, csípője széles és többnyire keres a fejformája, arca. Hajlamos a zsírraktározásra, amely beborítja az izomzatát. Az endomorf számára nehezebb a zsírégetés, az edzés és a táplálkozás tekintetében különös figyelemre van szüksége.
 
Endomorfként tehát inkább a zsír leadása miatt kell aggódnod, éppen ezért ügyelned kell az étrendedre, hogy ne szedjél fel fölösleges súlyt.
 
1. Edzésedben kapjon nagy hangsúlyt a nagy sorozatszámú, magas ismétlésszámmal végzett munka, rövid pihenőkkel. Ne menj 10-12 ismétlés alá. Iktass be néhány plusz sorozatot, plusz gyakorlatot, amely a monoton edzések során unaloműzőnek sem utolsó.

2. Számodra létfontosságú a tudatosan végzett rendszeres aerob edzés, mint kerékpározás, futás. Lásd még a zsírégetésről, a kardióról és a pulzuskontrollról szóló cikkeket.
 
3. Nem fogsz örülni a hírnek, de az alacsony kalóriatartalmú étrend számodra a legmegfelelőbb, de mindvégig nagyon oda kell figyelned a tápanyagegyensúlyra. Vigyázz, hogy az étrended ne legyen semmilyen szempontból szélsőséges, tehát semmit "ne nullázz le". Figyelj arra, hogy minimális zsírt, minőségi összetett szénhidrátot és a testtömeg-kilogrammnak megfelelő fehérjét vigyél be, mellé vitaminokat és ásványi anyagokat is juttass a szervezetedbe táplálék-kiegészítők, tabletták formájában, így nem fosztod meg magad semmilyen létfontosságú tápanyagtól.
 
(Felhasznált irodalom: Schwarzenegger)
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: szomatotípusok endomorf a férfi test testalkattípusok és edzésük

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr941378964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása