Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Mindig aktuális témák

2009.02.24. 12:30 :: Fitness Blog

Megosztás

 

Edzőként a mindennapokban sok emberrel találkozom, és szerencsésnek mondhatom magam, mert én már azokkal találkozom, akik nem sajnálják az erőfeszítést a céljaikért. Nem szeretem az általánosításokat, de azért lássuk be: életvitelünket tekintve vannak favorit témák:

1. FOGYÁS - ez a szó elcsépelt már, és aki érintett, annak már a szó hallatán is borsódzik a háta. Megértem, a "fogyás" egy picit pejoratív is, mert akármennyire szeretnénk súlyfeleslegünktől megszabadulni, azért azt sem adjuk olyan könnyen, mert muszáj.

(Nem beszélve arról, hogy ha nem kellő tudatossággal váltunk életmódot, pl. éhezéssel próbálunk fogyni, akkor a végeredmény valóban veszteség lesz, mert éhezéssel jelentős izmot vesztünk és nem zsírt.) Így ezentúl használjuk inkább a:

2. ZSÍRÉGETÉS szót, ami pszichoszomatikáját tekintve is sokkal pozitívabb, mert ugye azt égetjük el, ami már nem kell. (Ahogyan azt a szép magyar nyelvünkben is használjuk: felégetjük a múltat.)

3. ROSSZ TARTÁS. Első olvasatra nem tűnhet nagy problémának, de lássuk be, akármennyire is feszül a fürdőruha, egy görbe, vagy púpos hát illúzióromboló tud lenni, még ha máshova is terelődik a tekintetünk… Mitől lesz rossz a tartásunk? Mit jelent ez izmainkra nézve? És mit okozhat a rossz tartás?

4. FÁJDALOM. Legtöbbször a rossz testtartás okozza az izomfájdalmat. Hányszor halljátok, vagy mondjátok egy fárasztó nap végén, hogy : jaj, leszakad a derekam, vagy húúú, de fáj a hátam, a nyakam. Ismerős?


Legközelebb kivesézzük eme pontokat alaposan.

 

 


Szólj hozzá!

Címkék: táplálkozás elhízás fogyókúra fogyás zsírégetés pszichoszomatikus rossz testtartás

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr14962812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása