Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Változás 1. - Az elhatározás

2009.03.17. 15:43 :: Fitness Blog

Megosztás

 

A legtöbb változás elhatározással kezdődik.

Az elhatározások oka (jó esetben) leginkább a felismerés: szeretném, ha jobb lenne.

Kevésbé jó esetben valami (pl. betegség) rákényszerít arra, hogy változtassunk.

Változtatni nehéz, mert a megszokott, kényelmes, begyakorolt életformánkat, napi rutinunkat, időbeosztásunkat kell átformálni - néha gyökeresen.

Könnyebb dolgunk van, ha egyszerre több téren változunk-változtatunk - ha már fel kell rúgni eddigi kényelmes életformánkat, rúgjunk bele nagyot.

A változtatásokat persze saját magunk igényeihez mérten, és képességeinknek megfelelően hajtsuk végre.


 

OFF:

(Álmodozhatunk a mai "véleményformáló" magazinok címlapján szereplő képek által sugallt ideálokról - de erről inkább nézz meg egy két rövid videót :))

 

 

 

 

Na, ennyit a címlaplányokról, meg a Photoshop-ról... :))

/OFF


 

Tehát: legyünk tisztába saját magunkkal, képességeinkkel, korlátainkkal. Merjük kritikusan szemlélni önmagunkat - de merjük célokat is kitűzni magunk elé!

Ebben segíthet, ha - veszünk egy nagy levegőt, és - elkezdünk változni, változtatni több dolgon egyszerre.

 

Mondok egy példát: le akarom rakni a cigit - mert büdös tőle a szám/a lakás, mert drága, stb. - tökmindegy... 

OK, lerakom, nem gyújtok rá, de emellett semmi más nem változik az életemben. Ugyanazokon a helyeken, ugyanazokat a dolgokat csinálom, ugyanúgy - csak cigi nélkül. A "legjobb" út ahhoz, hogy minden pillanatban ott bújkáljon bennem a megszokás cseszegetős kisördöge, hogy semmi nem változott, csak a cigi hiányzik...

(Jó példa, élő példa: olvasd el _Toto_ kommentjét ITT a cikk alatt!)

Tegyél be a kisördögnek: változtass a többi dolgon is. Pl. ha hazaérésed utáni első tennivalód egy nyugodt cigi volt a fotelban, akkor - ha emeletes házban laksz, és eddig lifttel jártál - rohanj fel gyalog. Fogadjunk, hogy a levegőt jobban fogod kívánni, mint a cigit.

Vagy:

Fogyni akarsz, koplalsz, fogyókúrázol, hat után nem eszel - mindent a cél érdekében. Ettől csak ideges és feszült leszel, valószínűleg a környezeted is idegesíteni fogod, és magadhoz is sokkal kritikusabban fogsz hozzáállni: miért nem fogyok már???

Őszintén: mert hülyén csinálod.

OK, egyél kevesebbet, meg rendszeresen, de CSAK ettől még nem fogsz fogyni. Hosszú távon biztos nem.

Sétálj, bringázz, fuss, power walking-ozz (ennek van magyar elnevezése?) tegyél be egy aerobic DVD-t, vagy menj fel a Youtube-ra, üsd be, hogy "Aerobic", és csináld VÉGIG(!) - ha rá tudod venni magad. Ha nem, mert nincs meg Benned a kitartás, akkor hozd magad "kényszerhelyzetbe".

Menj közösségbe, bringázz, sétálj, fuss, kirándulj, edzz másokkal. Ha jó társaságot választasz, akkor nem fognak kicikizni, hogy milyen piskóta vagy, ha nem bírod. A jó közösség inspirálni (és segíteni) fog, hogy jobb legyél! Ha látod, hogy más mennyire bírja, akkor az lesz a célod, hogy Te is úgy bírd. Ha látod, hogy más is szenved - gyógyír lelkednek, hogy nem csak Te vagy piskóta.

Kényszerhelyzet? Igen. Otthon leállsz, ha elfáradsz. Egy aerobic-óráról kimenni, egy közös bringázáson (nagyon) lemaradni: ciki. Tehát csinálod, nyomod, tekered, ha fogy a levegőd, akkor is.

 


1 komment

Címkék: photoshop edzés változás inspiráció fogyókúra futás cél állóképesség aerobic az első lépések futóblog power walking bikiniszezon

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr841007735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fitness Blog 2009.11.13. 19:48:24

@Alízium:

2009.10.26.-án reggeltél. Azóta 95 _teljesen különböző_ blogban elszórtál 95 hozzászólást. OK.

Azt nem gondoltad, hogy fel fog tűnni, hogy mindezt önreklámként teszed?

Ezért történt, ami.

De álljon itt kérdésed, s válaszom.

"Felszaladt rám jó pár kiló és szeretném tavaszig leadni. El is kezdtem aerobikozni járni csakhogy olyan edzőtermet sikerült kifognom, ahol nincs limit, hogy hány ember vehet részt az órán és van, hogy annyian vagyunk, hogy a karomat nem tudom felemelni előre. Sajnos még van 7 alkalmam, amit náluk kell lesportolnom, de a nagyobb gond, hogy nem tudom hol folytassam. Én mozogni szeretnék lemenni, nem pedig azért, hogy 55 percen át a többi lánnyal egymást gyepáljuk. El vagyok keseredve. :( Mit tegyek?"

Válaszom:

1. Ne sopánkodj.

2. A maradék 7 alkalmat járd le, vagy ha ennyire nem tetszik, válts.

3. Keress más termet:
aerobic.lap.hu/

+1 bónuszként, ha már újságíróiskolát reklámozol (~nál): ajánlom a vesszők helyes használatára vonatkozó szabályok újbóli átböngészését. Mert az jó lesz Neked (is).
süti beállítások módosítása