Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Fogyjunk le, de hogyan? 3.

2008.12.15. 12:26 :: Fitness Blog

Megosztás

 

Eljutottunk a legkényesebb témához: a táplálkozáshoz.

A harmadik fontos, a test „elmérgesedéséért” felelős tényező a táplálkozásunk, mely szinte teljes mértékben savasító ételekből, italokból, fogyasztási cikkekből áll.

Pl. húsok, tejtermékek, túl-feldolgozott gabonák, magas cukortartalmú konzervek és befőttek, a tojástartalmú tészták, a fehérkenyerek, a kávé, az alkohol, a cukor.

Amikor ezek a méreganyagok bekerülnek a véráramba, az érrendszer megkísérel megszabadulni tőlük: a tüdőn, a bőrön, illetve a veséken keresztül. Ha túl sok méreganyag keletkezik – több, mint amennyit a szervezet kezelni tud – akkor ezek elraktározódnak a különböző szervekben: a szív- és érrendszerben, a hasnyál-mirigyben, a májban, a vastagbélben és zsír formájában.

Két rendkívül fontos dolog:

- ha a testünk elmérgeződése eléri, vagy meghaladja az 5%-ot, ez már elegendő az allergia, vagy asztma kialakulásához. Tehát a gyógyszerek helyett érdemesebb lenne egy méregtelenítő kúrát tartani, mintsem a tünetekre beszedett gyógyszerek által a test mérgeződését tovább fokozni.

- a különböző krónikus bőrbetegségekért (pl. ekcéma), a kiütések és a bőrgombák megjelenéséért sok esetben a bélrendszerben és a májban lerakódott és felhalmozódott méreganyagok a felelősek. Kevesen tudják, hogy a szemromlás hátterében a máj, a halláscsökkenés hátterében pedig a vese túlzott „elmérgesedése” állhat.

Adalékanyagok ételeinkben:

Aspartame, E951:

Ez az egyik legnépszerűbb édesítőszer. Előfordul szinte az összes „light” termékben: rágógumikban, gyermekek számára népszerűsített termékekben és édességekben, vitaminkészítményekben. Ez egy erősen rákkeltő anyag, amely emberi fogyasztásra nem alkalmas. Több amerikai orvos szerint rendkívül sok ember szenved az aszpartám mellékhatásaitól anélkül, hogy tudna róla.
Az aszpartám a vérbe kerülve lebomlik és bármilyen szövetben lerakódik. A ciklamáttal, vagy a szacharinnal ellentétben az aszpartamot megemészti a szervezet. Elfogyasztása után a benne lévő metanol (fa-szesz) formaldehiddé, majd hangyasavvá alakul át.

Formaldehid, fenil-alanin, aszparginsav:

A formaldehid belégzése halálos, rákkeltő. További összetevői: a fenil-alanin és az aszparginsav pedig mérgezőek. A hatás feltűnésmentes, azaz apránként öl. A legtöbb termékre azt írják rá: fenil-alanin forrást tartalmaz, csak a legtöbb ember azt nem tudja, hogy ez egy idegméreg.

Hatásai: látászavarok, szemfájdalom, fülcsengés, hallásgyengülés, epilepsziás görcsök, migrénes fejfájás, egyensúlyzavarok, memóriavesztés, állandó álmosság, végtagzsibbadás, részleges bénulás, remegés, depresszió, ingerlékenység, hányinger, hasmenés, véres széklet, hasfájás, nyelési fájdalom, bőrviszketés, kiütések, asztma, herpesz, tályog, menstruációs zavarok, fájdalmas vizelés, túlzott szomjúság, bedagadt lábak, visszafordíthatatlan agykárosodás, születési rendellenességek, gyomorfekély, ízületi fájdalmak, stb.

Natrium-glutamát, E621:

Ez egy idegrendszert stimuláló ízfokozó, így az elfogyasztott terméket finomnak érezzük. Jelentős károsító hatása van az idegrendszerre, vakságot is okozhat.
„A glutamát ingerületátvivő aminosav. Azt már korábban is bebizonyították,hogy maradandó idegkárosodást okoz, ha közvetlenül a retinába fecskendezik. Azt azonban a Hiroshi Ohgoru által vezetett vizsgálat csak most bizonyította be, hogy a nátrium-glutamát akkor is károsítja a látást, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyek nagy töménységben tartalmazzák.”

Lásd: Index.hu cikk

Az e-számok káros hatásairól bővebben itt.

 

 

 


4 komment

Címkék: táplálkozás fogyókúra diéta fogyás hellókarácsony savasodás e számok savasító hatások

Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr55823977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sophia Soldier · http://dietaesfitness.blog.hu 2008.12.15. 17:45:26

Nem kéne ennyire lehúzni az aszpartámot. Minden, ami a neten kering róla, csak a cukorlobbi részben, vagy egyáltalán nem igaz híresztelése/félelemkeltése. Persze, nekik az az érdekük, hogy cukrot zabáljunk kétpofára.
Hogy őszinte legyek, én még sosem találkoztam aszpartámmérgezett, rákos, vak gyerekkel, de minden nap szembesülök a cukorbetegség áldozataival.
Na, akkor kérem szépen, mit kellene enni/inni?

_Toto_ 2009.01.21. 22:40:32

Sziasztok!

Jó a blog, csak így tovább!

Én kb 2,5 hónapja döntöttem el, hogy radikálisan változtatok az életvitelemen. kb 30 kiló túlsúly, kemény dohányzás, rengeteg meló, sok stressz, péntekenként kemény berúgások a haverokkal.
Kikövezett út a szinte garantálható infarktushoz- vagy egyéb komoly betegséghez. Nos ehhez 33 évesen nem sok kedvem volt.
Először leszoktam a dohányzásról, majd kb 1 hónap múlva valamilyen meg nem fejtett kényszerből leálltam a húsevéssel is. Nem teljesen értem miért, egyszerűen ösztönösen egyre kevesebb húst eszek évek óta, úgy döntöttem elég volt, talán azért mert nem akartam enni többet olyat, amihez erőszakos halálon keresztül vezet az út. A tejtermékek és a hal maradt.
Aztán következő lépcsőként 2 hete elkezdtem edzeni, minden másnap járok 40-50 perces kardióedzésekre. Két hét alatt közel négy kilót fogytam, bár tudom hogy nem szabad hosszú távon ilyen ütemre számítani. Mellette természetesen odafigyelek a bevitt kalóriákra is, egyszerű szénhidrátok (finomított cukor, finomliszt, tészták) száműzve az étrendből.
Nagyon hasznosak az életmóddal, edzéssel, fogyással kapcsolatos infóitok. Még akkor is ha baromi sokmindent olvasni az interneten, valahol írnak valamit, máshol a szöges ellentétét.

Sziasztok!

Aletta 2009.02.02. 21:29:05

Talán azért nem találkoztál aszpartam okozta rákos megbetegedéssel mert az orvostudomány mai állása szerint nem tudják mi okozza a daganatos megbetegedéseket. Azt azonban már számos helyen közzétették, hogy mi az ami rákkeltő lehet. És ezek között bizony ott van a fent említett cucc is. Egyébként számos lehetőség van az édesítésre, akár növényi eredetű termékkel is tehetjük ezt. Én személy szerint SOHA nem adnék a gyerekemnek szacharint!

Fitness Blog 2009.02.10. 10:28:48

@_Toto_:

Minden elismerésem!
Kitartást és egészséget kívánok elhatározásodhoz.

süti beállítások módosítása