Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Testünk jelzései

2009.03.11. 19:31 :: Fitness Blog

Megosztás

 

Az élet számos „nyelven” szól hozzánk. Ilyen az „életkörülmények nyelve”, a „problémáink nyelve”, a „vágyaink nyelve” és ilyen a „tünetek nyelve” is.

Testünk szüntelenül üzeneteket küld - akár különféle betegségek formájában - melyekkel nem csupán azt mondja el nekünk, mit vétettünk az élet ellen, hanem azt is elmondja, mit kell tennünk, hogy újra harmóniában, egészségesen élhessünk. 

Betegségünkben tehát nem csupán ellenséget kell látnunk, sokkal inkább jó barátot és segítőtársat, mert segít visszatalálni önmagunkhoz, csak meg kell tanulnunk megérteni az üzenetét.

Az emberi szervezet önmagától nem betegszik meg. Egy tünet oka mindig a tudatban, a gondolkodásban keresendő. Alább röviden összefoglalva megtalálhatóak a különféle tünetek és jelentéseik.
 

 

Ha egy testrész:

 

  • begyullad - Szellemi-lelki szinten akut terhelés van jelen,

  • elgennyesedik - Valami idegen hatolt a szervezetbe, amit el kellene távolítani (szellemi-lelki téren is),

  • túlfeszül, megrándul (sőt: elszakad, vagy törik) - Túlzott igénybevételről van szó, melyet meg kell szüntetni,

  • kificamodik - Szellemi-lelki téren valami nincs rendben, helyre kell igazítani,

  • elgyengül - Gyakorolni, erősíteni, támogatni kell valamit, hiszen csak akkor jutok előbbre, ha eleget teszek bizonyos követelményeknek,

  • működésében zavar keletkezik - Fel kell tennem a kérdést: mi zavar engem a valóságban? Hogyan tudnám helyreállítani a rendet?

  • viszket, vagy ég - Meg kell kérdeznem önmagamtól: mi égeti a valóságban a bőrömet, mi az, ami viszket, hogy rákényszerítsen a vele való törődésre?

  • beszűkül - Megkérdem hát magamtól: Mi szűkít be engem, miképp tudnám e tudati beszűkülést elhárítani?

  • kitágul - Milyen téren mentem túl messzire, mit feszítettem túl vagy vettem túlságosan igénybe?

 

Tehát, ha elsajátítunk egyfajta pozitív gondolkodásmódot, akkor egy betegség, vagy tünet hasznot is hozhat nekünk: fejlődünk, többet tudunk meg önmagunkról. Esetleg arról, min kéne dolgoznunk, milyen irányban érdemes személyiségünkön, szokásainkon változtatni, hogy boldogabbak legyünk.

Ha mindenki tudná, hogy boldognak lenni, mennyi munkát és erőfeszítést jelent, talán nem is vágynának annyian boldognak lenni. Főleg a mai világban, sokkal könnyebb és „trendibb” megalkudni, panaszkodni és beállni a sorba, „konfekció-életet” élni, stresszelni, és „tömegkultúrálódni”.

Ahogyan a betonrengeteg nő, és aszfaltsíkságok terülnek el az egykori mezők, kis erdők helyén, lelkileg is elsivárosodni látszik a ma embere.

Tégy ellene! Ébredj fel!

A 6-os villamoson korán reggel munkába menet a Petőfi-hídról nézve is szép a napfelkelte, csak észre kell venni. Ha az egyik irányba fordulsz ugyan a lökdösődő, már reggel megfáradt rohanó embereket látod, de a másik oldalon ott az aranysárga napkorong, az újabb tavasz ígérete.

Te melyiket látod?

 


Szólj hozzá!

Címkék: pszichoszomatikus testünk jelzései

Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr87996461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása