Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

A megfelelő testsúly elérése és megtartása

2009.02.10. 09:44 :: Fitness Blog

Megosztás

 

A javasolt napi étrenden túl más, bonyolult ételkombinációkat a szervezet nem igényel. A nyers gyümölcsök, gabonafélék, csírák, főzelékfélék, hüvelyesek, algák, zöldségek, olajos magvak és tejtermékek minden szükséges tápanyaggal ellátják testünket, és biztosítják az ideális testsúly elérését és megtartását.

Testünk optimális működéséhez kb. 1 óra testmozgásra van szükség, legalább heti 3 alkalommal: ezt gyaloglással, kocogással, biciklizéssel, tornával, jógával oldhatjuk meg. 
Fontos, hogy enyhe verejtékezéssel járjon, ez segíti a mérgek kiürülését a szervezetből. További kitűnő méregtelenítő módszerek még: a gőzfürdő, a szauna, az izzasztó gyógytea kúrák.

Betegség esetén célszerű egynapos böjtöt, vagy néhány napos lékúrát tartani: ez megkíméli a szervezetet az emésztés fáradalmaitól. Böjt esetén vizet, gyógyteát, lékúra esetén főtt burgonyalevet, rostmentes, friss gyümölcs- vagy zöldséglevet lehet fogyasztani. Ekkor a szervezet az esetleg korábban felrakódott zsírokat is könnyebben lebontja. A lékúrához hasonlóan tarthatunk heti egy gyümölcsnapot, amikor az évszaknak megfelelő, lédús gyümölcsöt eszünk három ízben. Ez egyben nagyon jó méregtelenítő módszer is (pl. szőlőkúra).

A hagyományos felfogás, amely szerint naponta kell fogyasztani a négy „pillér" táplálék mindegyikét (hús, tej, tojás, kenyér), a táplálkozáskutatók egybehangzó véleménye szerint téves és káros. Egy étkezésen belül legegészségesebb a két-háromféle étel fogyasztása a helyes ételtársítás betartásával.

Fontos megjegyezni, hogy a túlzott fehérjefogyasztás a testnövekedés időszakát követően mindenképpen káros. Elhízást, savasodást, köszvényt, reumát, allergiát, nyálkahártya gyulladást idézhet elő. A fehérjebevitelt az életkor előrehaladtával, vagyis 45 év körül - a fizikai igénybevétel figyelembevétele mellett - ajánlott fokozatosan csökkenteni. E tekintetben a nyálkahártyák működése némi tájékoztatást adhat, mert a túlzott fehérjebevitelt felesleges váladéktermelődés jelzi.

Étrendünk megváltoztatásának megkönnyítésére a fokozatosság elvének betartása javasolt. Először reformáljuk meg a reggelit, két hét elteltével a vacsorát, további két hét elmúltával pedig az ebédet. Ezzel egyidejűleg szoktassuk magunkat a helyes szilárd-folyékony táplálékarány betartására.

Végezetül egy javaslat: súlyfelesleg esetén álljunk a mérlegre, írjuk fel a súlyunkat, és kezdjük el a leírtak gyakorlati megvalósítását. Három hét múlva (lépcsőzetes bevezetés esetén hat hét múlva) álljunk ismét a mérlegre, s az eredmény önmagáért beszél, bár az eddigieket nem időszakos fogyókúraként, hanem örökérvényű, egészségvédő táplálkozási szokásként ajánlottuk.

 




 


Szólj hozzá!

Címkék: fogyás étrend

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr57934154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása