Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Tiltott / elavult gyakorlatok

2008.11.05. 10:33 :: Fitness Blog

Megosztás

 

Míg az edzéstechnikai eszközök szélsebesen fejlődnek, az edzőtermekben még mindig vannak olyan közkedvelt gyakorlatok, melyek manapság már őskövületnek számítanak.

A technikai fejlődést azért hoztam fel példának, hiszen nemcsak a fitness-gépek lettek modernebbek, hanem az emberi testről alkotott nézeteink is bővültek, működését is újra és újra vizsgálták.

Vannak olyan gyakorlatok, melyek több kárt okoznak, mint hasznot. Ezen kívül mindig vegyük figyelembe előéletünket (sérülések, műtétek, terhesség stb.) és az orvosi kontra-indikációt is (ellenjavallat).

  • soha nem feszítünk vissza ízületet, hanem a gyakorlatok végzése közben könyökünk, vagy térdünk legyen enyhén hajlítva, értelemszerűen rugalmas, laza tartásban.
  • nyakat és gerincet hátrafelé nem hajlítunk.
  • törzsdöntésből nyújtott derékkal nem emelünk nagy súlyt. Pl. „Jó reggelt gyakorlat”.(Kivéve haladó testépítők, versenyzők. Ezt muszáj volt ideírnom, különben a testépítők lefejeznek :)).
  • fejkörzést lehetőleg a válltól-vállig, horizontális síkban végezzük.
  • a térd soha ne kerüljön a boka vonala elé, pl. guggolásnál.
  • nem forgatunk és hajlítunk egyszerre ízületet.
  • nagy súly emelésénél a kiinduló helyzet beállításához kérjünk segítséget. Pl. fekve-nyomás, pull-over.
  • kellő edzettség hiányában ne fussunk, csak kocogjunk, sétáljunk (power-walking)!!

 

Nem a futástól leszünk edzettek, hanem a megfelelő edzettség kritériuma szabályos futási technika kialakulása.

Előző bejegyzésünkben két  hasznos linket találsz a futásról/futáshoz.


 


Szólj hozzá!

Címkék: futás edzéstechnika tiltott gyakorlatok power walking

Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr86750986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása