Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Izommustra II.

2009.03.14. 10:00 :: Fitness Blog

Megosztás

 

Közeleg a jó idő. Végre rászánod magad a mozgásra. És mi történik? Öt perc kocogás után megfájdul a térded, vagy két súlyzós gyakorlat után leszakad a hátad. Lássuk csak.

Előzőleg beszéltünk az izmok megrövidüléséről és az elgyengüléséről. E kettő szorosan összekapcsolódik egymással.

stabilizátor izmok (elgyengülnek) a test belsejében vannak (pl. mély hasizom) és az állóképességért felelősek, sok lassú rostot tartalmaznak, tehát lassan húzódnak össze és sokáig tartják fent az izom összehúzódást.

A mozgatóizmok (megrövidülnek) általában két ízületünk között helyezkednek el, nagyon aktívan részt vesznek a mozgásban, tehát sok gyors rostból állnak.

Ezt azért írtam ilyen részletesen le, hogy egyrészt tanuljunk egy kis testtudatot, az sosem árt, másrészt meg kell értenünk például azt, hogy aki edzetlen, stresszes, miért lesz feszesebb pl. a hátán az izom. Első nekifutásra ellentétesen hangzik.

Első teendő ilyenkor az egyensúlyhiány javítása. A csoportos mozgásformák és a különböző edzőtermi edzések sok formája nehezebb és gyorsabb mozgásokat tartalmaz, mint a lassú, ellenőrzött gyakorlatok (pl. jóga, tai-chi, Pilates).
 
Végül az izmok hosszának egyensúlyhiányával, az ízületek feszülésével találjuk szemben magunkat. Az egyensúly hiánya egyrészről feszes, erős felületi izmokat hagy maga után, másrészről gyenge tónusú, petyhüdt mély tartóizmokat. Ez - többek között - testtartási problémákat és egyben szakadással, húzódással járó izomsérülések lehetőségét hordozza magában.
 
 
Az egyensúly javítására három dolgot kell tennünk:
 
 
  • nyújtani a feszes ( megrövidült) izmokat,
  • növelni kell a tónust,
  • javítani a testtartási hibákat, egyenlőtlenségeket.
 
 

Szólj hozzá!

Címkék: izomépítés pilates edzéstechnika rossz testtartás izommustra

Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr38996825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása