Fitness Blog

Fitness - a kezdeti lépésektől az edzéstervig. Kezdőknek, újrakezdőknek, és a sportolás gondolatával - egyelőre - elméletben foglalkozóknak.

Legutolsó hozzászólások

  • zft: Nem semmi! Kb. 200 kg különbség van a két kép között. (2011.12.23. 19:04) Példakép - 186 kg fogyás
  • organikusviselet: Nem kötözködni szeretnék de kutatók azt mondják hogy HIIT azaz magas intenzitású rövid idő interva... (2011.10.06. 16:27) Hogyan NE égjünk be a zsírégetéssel?
  • organikusviselet: Nagyon jó cikk. Én minden reggelt köles joghurtal kezdek, de leht hogy tényleg jobb volna csak gyü... (2011.10.06. 16:14) Organikus táplálkozás
  • Pál a postoló: Egyetértek. 12 éve bringázok, versenyszerűen is űztem a dolgot. Mégis, amikor elmentem életem első... (2010.02.04. 10:18) Spinning 1
  • Kalokagathia: Tisztelt Astoria Fitness! Ezt a blogbejegyzést úgy, ahogy van, ki kellene törölni, vagy pedig a v... (2010.01.03. 12:07) A világ legerősebb gyereke - Strongest Kid in the World

Címkék

Címkefelhő

Innen néztek ránk

free counters

Online

Ajánlott böngésző

Opera, the fastest and most secure web browser

Fogyjunk le, de hogyan? 1.

2008.12.11. 11:24 :: Fitness Blog

Megosztás


(Karácsony közeledtével mindenki retteg a nagy ünnepi vacsorák kilókban megfogalmazható következményeitől. Amit az ajándékok utáni rohangálászásban leadunk, azt (bőven) pótoljuk majd az ünnepek környékén.)

Azokat a hiedelmeket szeretném eloszlatni a következő cikksorozatban, melyek szerint ha egészségesek és karcsúak szeretnénk lenni, illetve „csak” jobban szeretnénk kinézni, mint most, akkor mostantól kezdve vég nélküli aszkézisnek kell alávetnünk magunkat, és kivetni mindent az életünkből, amiért élni érdemes.
Arról szeretnélek meggyőzni Benneteket, hogy a diéta (ide nem értendő az orvosi javaslat!) és ún. fogyókúra igenis ártalmas. Hurrá.

DE. Valóban változtatnunk kell néhány dolgon az életvitelünkben, amik nem is az esztétikai elvárások, mindinkább egészségünk érdekében szükségesek.

Mielőtt mélyebben belemerülnénk a témába, fontos tisztázni pár dolgot: mitől híztunk, illetve hízhatunk meg? 

Az emberi test működése roppant összetett és csodálatos, ám nem sokan tudják, hogyan is működünk valójában. 

Korunk egyik legnagyobb veszélye, hogy soha nem volt ennyi rossz minőségű táplálék, ilyen elérhető közelségben és ekkora mennyiségben. (Egy aktuális példa) Egyszerűbben fogalmazva: gyorsan eszünk, sokat és mérgező ételeket. Táplálékaink többsége magas kalóriatartalmú, alacsony vitamintartalmú, nehezen emészthető és rendkívül savasító.
Röviden: a ma embere minőségileg éhezik.

Az utóbbi 20 évben zajló mikrobiológiai kutatások azt mutatják, hogy szinte egyetlen megbetegedés létezik: és ez a test túlsavasodása, ami alapvetően a természetestől elrugaszkodott életmód, étkezés- és gondolkodásmód következménye. Ez a túlsavasodás sejtszintű károsodáshoz vezet. Ahogy a sejtek kezdenek tönkremenni, ez táptalajt biztosít a mikroorganizmusok kialakulásához és azok elszaporodásához. A mikroorganizmusok erjesztik a testünkben lévő cukrokat, majd a testünket felépítő fehérjét és zsírt, méreganyagokat termelnek, amelyeket savaknak nevezünk. Ezek hozzák létre azokat a tüneteket, melyeket már említettünk, illetve növelik annak esélyét, hogy bizonyos genetikai betegség-hajlamaink előtérbe kerüljenek, tüneteink hamarabb, vagy súlyosabb formában jelentkezzenek.


Savasító hatások a mindennapokban.


Életünk során három jelentős savasító hatás ér minket.

1. Ezek egyike a stressz. Gondolom, megfigyeltétek már, hogy a stresszes életet élő embereknek sokszor hamarabb alakul ki egészségügyi problémáik és talán gyorsabban is öregszenek. Ezért is olyan egyértelmű szervezetünkre gyakorolt káros hatása.  

A fizikai tünetek és azok főbb szövődményei: a stresszből adódó gyomorbántalmak, emésztési zavarok: krónikus székrekedés és hasmenés, anyagcserezavarok, menstruációs problémák, illetve a fokozott stressz pszichikai következményei: az idegrendszer fokozott terhelése és az ebből adódó megbetegedések, mint pl. szenvedélybetegségek, függőségek, a dohányzás és túlzott alkoholfogyasztás, a pánikbetegség, az idegi alapú és önértékelési zavarból eredő elhízás, a kóros soványság (anorexia nervosa), a farkasétvágy (bulimia nervosa).

Tehát láthatjuk: van mit a stressz számlájára írnunk.

2. A másik savasító tényező a tisztítószerekből, kozmetikumokból, a levegőből és a vízből bekerülő méreganyagok. Erről bővebben a következő bejegyzésben.




 


2 komment

Címkék: stressz fogyókúra diéta fogyás hellókarácsony savasodás savasító hatások

Bringabutik - Kerékpár szaküzlet és szerviz

A bejegyzés trackback címe:

https://astoriafitness.blog.hu/api/trackback/id/tr65816924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TCM 2008.12.11. 13:27:49

Jajj! Remélem ez a savasításos/lúgosításos izé pont olyan hamar ki fog futni, mint az Atkins-es baromság.

Fogyni egytől lehet, a rendszeres mozgástól. Heti 10 óra sportolásnál bármit ehet az ember, bármikor. Ennyi.

Fitness Blog 2008.12.15. 12:45:05

TCM:

Igazad van, némi pontosítással: a rendszeres sportolás nagyon hasznos, és mindenképpen ajánlott, de egyénenként eltérő a hatása (a fogyás mértékét tekintve).

Sokkal eredményesebben és egészségesebben lehet megszabadulni a felesleges kilóktól, ha a rendszeres mozgás MELLETT arra IS odafigyelünk, hogy mit, mikor és mennyit eszünk.

S mivel a blog elsősorban kezdőknek szól, így ezt is fontosnak tartottuk megemlíteni.

További szép napot: Astoria Fitness.
süti beállítások módosítása